Just Another WordPress Site Fresh Articles Every Day Your Daily Source of Fresh Articles Created By Royal Addons

Met mij samenwerken? Lets talk!

Popular Posts

Edit Template

Steigerplanken: Van Oorsprong tot Doe-Het-Zelf Trend

Steigerplanken, die nu een prominente plaats hebben verworven in zowel de bouw als de wereld van interieurdesign, hebben een interessante geschiedenis. In dit artikel verkennen we de oorsprong van steigerplanken en hoe ze zijn uitgegroeid tot een geliefd materiaal voor doe-het-zelf projecten.

De Oorsprong van Steigerplanken

De naam ‘steigerplank’ zegt het al: deze planken werden oorspronkelijk gebruikt in steigers op bouwplaatsen. Hun primaire functie was om een veilig loopvlak te bieden voor bouwvakkers op hoogte. Gemaakt van robuust vurenhout, moesten deze planken sterk en duurzaam zijn om het gewicht van bouwvakkers en hun gereedschappen te dragen, en ook bestand zijn tegen de elementen.

In de vroegste dagen van de bouw werden steigers vaak gemaakt van lokaal beschikbaar hout en materialen. Steigerplanken zoals we die vandaag kennen, begonnen echter vorm te krijgen toen de bouwstandaarden strenger werden en de veiligheid op bouwplaatsen een grotere prioriteit werd.

Groei in Populariteit

De robuuste uitstraling en duurzaamheid van steigerplanken zorgden ervoor dat ze al snel opgemerkt werden buiten de bouwsector. Hier zijn enkele factoren die hebben bijgedragen aan hun toenemende populariteit:

  1. Duurzaamheid: De lange levensduur van steigerhout, gecombineerd met zijn weerbestendige eigenschappen, maakte het ideaal voor buitentoepassingen zoals tuinmeubilair en terrassen.
  2. Unieke uitstraling: De verweerde look van gebruikte steigerplanken geeft karakter aan elk project, van meubelstukken tot muurbekleding.
  3. Doe-Het-Zelf Trend: Met de opkomst van doe-het-zelf televisieprogramma’s en blogs, begonnen steeds meer mensen hun eigen meubels en woonaccessoires te maken. Steigerplanken, gemakkelijk te bewerken en betaalbaar, werden een favoriete keuze.
  4. Milieubewustzijn: Het hergebruiken van oude steigerplanken past perfect binnen de trend van upcycling, waarbij oude materialen een nieuw leven krijgen. Dit maakt het niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook ecologisch verantwoord.

Waar komt de naam ‘steigerplank’ vandaan?

De naam ‘steigerplank’ is direct afgeleid van hun oorspronkelijke gebruik op bouwsteigers. Ze dienden als loopvlakken voor bouwvakkers op deze tijdelijke structuren.

Zijn alle steigerplanken gemaakt van vurenhout?

Hoewel vurenhout de meest voorkomende houtsoort is voor steigerplanken vanwege zijn sterkte en beschikbaarheid, kunnen steigerplanken ook van andere houtsoorten worden gemaakt, afhankelijk van de regio en beschikbaarheid.

Hoe oud zijn steigerplanken eigenlijk als bouwmateriaal?

Steigers, in verschillende vormen, zijn al duizenden jaren in gebruik. Echter, de specifieke steigerplanken, zoals we die nu kennen, dateren waarschijnlijk uit de late 19e of vroege 20e eeuw, toen bouwveiligheidsnormen strenger werden.

Steigerplanken hebben een interessante reis doorgemaakt, van essentieel bouwmateriaal tot een geliefd item in interieurdesign en doe-het-zelf projecten. Hun duurzaamheid, unieke uitstraling en veelzijdigheid zullen ongetwijfeld zorgen dat ze nog vele jaren populair blijven.

Deel dit artikel:

Wim

Budgetsteigerplanken

wim

Voor de creatieve klusser is er geen stuk hout zo veelzijdig als de budgetsteigerplank! Of u nu een nachtkastje, kapstok, loungebank of zelfs een volledige keuken wilt maken, steigerhout is uw beste vriend. U kunt uw meubels volledig naar eigen wens en op maat vervaardigen met onze steigerhouten planken. We bieden een breed scala aan budgetsteigerplanken, waaronder grey wash en white wash varianten, zwarte budgetsteigerplanken en onbehandeld, vers steigerhout dat u zelf kunt verven in de kleur van uw keuze.

Budgetsteigerplanken en steigerhout

Hét adres voor kwalitatief en betaalbaar steigerhout. Heeft u plannen om zelf uw unieke tuinmeubels te maken? Of is uw oude schutting snel aan vervanging toe? Met onze steigerplanken timmert u in een handomdraai de mooiste creaties in elkaar. Naast nieuwe steigerplanken bieden wij ook gebruikt, gedroogdgeschuurd en gebeitst steigerhout aan. Wat u ook wilt timmeren, wij hebben voor u de juiste steigerplank!

Budgetsteigerplanken.nl is niet alleen goedkoop, maar ook nog eens ontzettend snel! Wij garanderen dat uw standaard steigerplanken binnen 48 uur bij u op de stoep staat. Het kan zelfs nóg sneller! Maar liefst 90% van onze bestellingen worden al binnen 24 uur geleverd.

Afmetingen van de budgetsteigerplank

Voordat u aan uw project begint, is het belangrijk om de afmetingen van de budgetsteigerplank te bepalen. Onze planken zijn doorgaans minimaal 3 cm dik, wat ze steviger maakt dan de gemiddelde bouwmarkt plank. Veel van onze planken zijn 19,5 cm breed, maar we kunnen ze ook op maat zagen. We hebben standaard lengtes van 1 meter, 2 meter, 3 meter en 5 meter.

Gebruikte Budgetsteigerplank

Een gebruikte budgetsteigerplank is ideaal voor het maken van robuuste houten meubelen. Elk van onze gebruikte budgetsteigerplanken heeft een uniek uiterlijk. We selecteren en behandelen al onze budgetsteigerplanken zorgvuldig, zodat we altijd het beste hout voor u hebben. Dankzij de unieke kenmerken van het gebruikte hout, heeft elk stuk zijn eigen karakter. Bovendien is het kiezen voor een gebruikte budgetsteigerplank een zeer duurzame keuze. Na gebruik kunnen we deze planken opnieuw inzetten voor een nieuw project!

Geborstelde Budgetsteigerplank

Onze geborstelde budgetsteigerplank is een veelgevraagd item uit ons assortiment. Door het borstelen, uitgevoerd met kunststof vezels en schuurpapier, wordt de prachtige structuur van het hout zichtbaar en zijn de planken strak, schoon, droog en splintervrij! De geborstelde budgetsteigerplank is niet alleen geschikt voor decoratie, maar kan ook worden gebruikt voor het maken van een zitbank voor binnen of buiten!

Blijf op de hoogte

Meld je aan op mijn nieuwsbrief

Je bent aangemeld Ohjee, er ging iets mis
Edit Template